COCO CHANEL

/ Friday, 04 March 2016 10:19

Žena koja promeni svoju frizuru drastično, rešila je da promeni svoj zivot!

 

Vrlo često čujem od svojih prijateljica kako žele da promene svoju frizuru u trenucima kada žele da okrenu novi životni list. Ja mislim da ovo zaista ima veze sa našom kosom, jer ona jeste oličenje naših života. Svaka promena jedne od ovih stvari se odražava na drugu...

Frizura za koju se odlucite nije samo stvar stila i trenda, vec je to olicenje vase licnosti!

Kao što su se žene  1920. godine prvi put šišale na kratko, to nije bila samo promena frizure već nešto novo za to vreme... Tako je i danas, svaka drastična promena frizure, mnogo više od obične promene frizure. To postaje simbol promene, simbol nove slobode!

 

New haircut change your life

Kako je jednostavna promena frizura promenila moj zivot.

Ja sam odrasla u poprilično konzervativnom okruženju, gde je skoro svaka osoba imala stav da "Svi muškarci trebaju da imaju kratku kosu, dok žene trebaju da imaju dugu kosu". Ili kako bi tinejdžeri rekli "Momci vole devojke samo sa dugom kosom".


Poruka je primljena: Ako zelite da imate dečka kome  ćete se svideti, nemojte se šišati na kratko....tako sam i uradila. Ali muskarci.... i dalje im se nisam svidjala...

Bila sam visoka i mršava, nosila sam naočari sa debelim ramom ( pre nego što su postale popularne ) i bila sam "previše pametna za dečake...". , bar mi je tako rečeno.... Nisam bila cool!

Sve se to promenilo kada sam imala 19 godina.... Završna godina u srednjoj školi, najduži raspust. Otišla sam u novi frizerski salon u kraju, da se sredim za letnji provod. Frizer je bio stranac koji se tek doselio i započeo biznis kao iskusni hairstyle salon. U celoj to priči moje objasnjenje željene frizure se završilo totalno neočekivano.

Frizer je skrenuo paznju na oštre crte lica i pokušao da mi objasni da mojoj konstituciji odgovara drugačija frizura od postojeće i da mora frizura da se odradi slojevito... Nećkala sam se, ali sam pristala pod jednim uslovom, sve možeš da menjaš, ali nemoj da slojevi idu ispod moje brade.

Tokom daljeg toga šišanja, čula sam da je rekao „Upsss!“ (To je poslednje što želite da čujete kroz frizera. J) ... Jedna strana moje frizure je bila kraća od druge...Jako sam se uzrujala, ali ona je nastavila da je skraćuje, sve dok nije bila kraća od brade... Upravo kontra od onoga što sam naglasila na početku.

Platila sam, napustila salon uznemirena, i razmišljala kako nikada nisam imao gori dan kod frizera.

Na kraju, frizer mi nije dao samo „lošu frizuru“, već  i POKLON.

Dobila sam tako puno komplimenata za novu frizuru da sam totalno promenila pogled na sebe. Osećala sam se lepo i poželjno po prvi put. Moje samopouzdanje što se tiče izgleda je dostiglo maksimum!

Poisledica svega ovoga je naravno da su muškarci krenuli da obraćaju pažnju na mene i da me pitaju za izlazak... Tog leta sam našla dečka i imala prvi poljubac...

Nemojte nikada podceniti moć nove frizure koja može dati novi izgled vašem životu!

Ali verujte mi, nisam jedina, toliko sam slušala o ovome, da sam prosto morala da napišem ovaj članak, da mlađi naraštaji razmisle i da daju sebi slobodu, da se ne ustežu, već da žive život punim plućima!

 

Do sledeće prilike... Pozdrav Dijana

Leave a comment

Please publish modules in offcanvas position.