Da li žene više vole frizere muškarce?

By / Saturday, 12 September 2015 02:00

Često čujem od svojih koleginica rečenicu: “Lako je tebi..ti si muškarac i žene te slušaju kad im radiš frizure…ja ne mogu tako lako s njima.”

 

2Ovo sad može prerasti u filozofsko pitanje, ali ja ću se ograničiti na dve mogućnosti ovog, uslovno rečeno, problema. Prvo, postoji verovatnoća da su muškarci posvećeniji u radu sa ženama. Recimo, da oblikuju stil žene gledano iz muškog ugla…kako bi muškarac voleo da žena izgleda, a s obzirom da vlada mišljenje među ženama da su svi muškarci isti, nije teško jednom muškarcu da izgradi stil ženi koju frizira, tako da se ona dopadne većini muškog roda.

Druga mogućnost, koja je po meni prihvatljivija, ali ne umanjujući ni prvu, jer su na neki način povezane i ne mogu jedna bez druge, je ta što je u ženskoj prirodi da koketira. Da se razumemo…to rade i muškarci, ali žene to rade suptilinije i sa manje eksponiranja. Gde će to najbezbednije raditi nego kod frizera. Sedi u stolici, gledajući se u ogledalu sa mokrom kosom (to ne bi uradila pred muškarcem koji nije njen partner), a pri tom može da izgleda zavodljivo, jer upravo to i želi, prolazeći kroz faze “od gusenice do leptira”. Još ako je njen stilista privlačan i zanimljiv, utoliko pre želi staviti na test svoj šarm i zavodljivost. I, moram vam priznati da većina žena to i uspeva. Ali, zašto baš kod frizera?

Zato što frizer ima privilegiju da bude “intiman” sa klijentkinjom, a ipak distanciran. Nema opasnosti…sve je samo jedna slatka igra koja napuni „baterije“ ženi koja posle teškog dana na poslu, obaveza kod kuće, ustaljenosti sa partnerom, dobije potvrdu da je i dalje seksipilna, intrigantna i zavodljiva. Možda ovo zvuči subjektivno, ali verujte mi da je objektivno mišljenje, jer mnogo mojih kolega, zajedno sa mnom i dalje ima veliki broj žena koje ulaze i izlaze sa osmehom i hodaju ulicama grada sa velikim samopouzdanjem da će svaki muškarac zadržati pogled na njima.

Leave a comment

Please publish modules in offcanvas position.