/ Tuesday, 29 August 2017 14:51

banner_gif_1200.gif

 

Loša navika ili loš dan za Vašu kosu?

 

Dobro održavana kosa je važna. Prema naučnim istraživanjima, to je jedna od stvari na koje muškarci itekako obraćaju pažnju kod žene. Objektivno gledano, osobe sa masnom i neuglednom kosom, jednostavno nisu privlačne nikome. U teoriji, svi znamo ovu činjenicu, ali stvarnost je često drugačija. Potrebno je vreme da se održava kosa, tako da bude sjajna i negovana svaki dan. Svi bi trebalo da četkamo kosu redovono, koristimo dobre i zdrave preparate, međutim, ima mnogo više toga. Za neke žene, stvaranje prelepe kose zahteva puno hrabrosti i intervencije nekoliko iskusnih frizera.

Postoje vremena kada jednostavno ne želite istu staru boju i stil, a vaša kosa skoro moli za promenu. U tim trenucima frizerska intervencija je jedino rešenje. Promene frizure nije toliko loše kao slomljeno srce ili potreba za novim početkom u životu. Ko god želi da nosi najnovije trendove, mora da stavi prst čelo i da razmisli, da bude spreman na velike promene ako je to potrebno... i treba da pozove svog frizera kada dođe vreme za akciju. Ali kako znate kada dolazi taj trenutak?

 

1

Ukoliko imate problema sa kosom duže od nedelju dana

Ukoliko perete kosu svaki dan, duže od nedelju dana, trošeći puno vremena na stilizovanje i posle svega toga Vam se i dalje ne dopada, onda imate lošu naviku kada je u pitanju Vaša kosa. TO je ozbiljan zadatak za Vas i Vašeg frizera. Morate odmah posetiti frizera i naći rešenje, kako promeniti stil, kako promenitit naviku. Nemojte štedeti na dobroj frizuri, na dobroj promeni, koja će Vam ubuduće uštedeti vreme na dnevnom nivou, a i samo zadovoljstvo je neprocenjivo.

 

Ako stalno nosite kosu vezanu u rep

Ako je vašu kosu često vezujete u rep, ili barem vež neko vreme, onda je vreme za radikalnu promenu. Duga kosa je najbolja za nošenje, kada je vezana u rep. Ako to nikada ne radite, razmislite o tome kako dobiti kratku frizuru. Najbolje je uzeti makaze i krenuti lagano da ga skraćujete, sve dok ne dobijete želju da ga ponovo nosite. :)

Ako krijete svoju kosu stalno pod kačketom ili šeširom

Zapravo, ovde stvar više nego jasna. Ako se odlučite na dobru frizuru i na nešto što će Vam pomoći da povratite svoje samopouzdanje, videćete da će se vaši šeširi i kačketi naći u zadnjem uglu vašeg ormana. Nositi šešir je lepo i elegantno, ali sjajna kosa je lepša i složićete se privlačnije.

 

 

Ako ste proveli večnost noseći istu frizuru i boju kose

Trebalo bi da postoji određena rutina u životu. međutim, ako ste već godinama tretirali kosu istim proizvodima i stalno gledate na isti način, vreme je za mišljenje stručnog frizera. Ako se plašite radikalne promene, uzmite u obzir neobično čudne manekenke koje na revijama nose frizure koje ne možemo ni da zamislimo... Najbolje je da posetite frizera i konsultujete se da Vam napravi neku izmenu koja neće puno izmeniti Vaš stil, ali će sa druge strane napraviti primetnu promenu. Idite korak po korak. Sigurni smo da ćete posle nekoliko poseta frizeru prevazići problem i naravno.. osećaćete se mnogo bolje i zadovoljnije.     

Ako stalno menjate boju kose

Ako konstantno menjate boju, pa čak i nekoliko dana nakon ispiranja, ponovo razmišljate o novoj nijansi, vreme je za pauzu. Sledeći put kada poželite da menjate boju kose, izaberite boju najbližu sopstvenoj prirodnoj kosi. Nosite tu boju neko vreme... Koncentrišite se na zdravlje vaše kose i vodite računa o tome. Menjanjem boja često se pitamo da li je kosa dovoljno sjajna i da li menjanjem boje možemo da promenimo nešto.. Ali boja nije rešenje. Možete ući u začarani krug i vaša kosa će biti gubitnik.

3

Ako ne posvećujete pažnju svojoj kosi u posebnim prilikama

Ako se fokusirate na vašu šminku umesto na kosu pre zabave ili druge posebne prilike jer ne znate šta da radite sa svojom kosom, vreme je da intervenišete. Pregledajte časopise, sakupljajte slike stilova kose koje vam se sviđaju, i verujte vašoj u poseti kod iskusnog frizera. Ne zaboravite da objasnite da želite sami da se brinete za kosu.

2

Ako nikada niste zadovoljni svojojm kosom, čak i nakon izlaska od frizera

Možda je u ovom slučaju vreme za promenu salona ili frizera. Proverite sa prijateljima i poznanicima da li su oni zadovoljni svojim frizerom. Idite u drugi frizerski salon i vidite da li vam se sviđa atmosfera i stilovi kose koje vidite. Odaberite svog stilistu pažljivo i budite izbirljivi oko toga. Možete mesecima biti zadovoljni  sa dobrim odabirom salona i frizera.

 

Leave a comment

Please publish modules in offcanvas position.