Muškarci i njihove frizure, zašto uvek isto?

/ Monday, 05 October 2015 13:30

 

Poznato je da raspoloženje i životne situacije nekih žena u našem okruženju možemo da pratimo po frizurama koje imaju. Kakva je situacija kod muškaraca?

 

slika

 

 

Studija je pokazala da većina muškaraca pronađe svoju idealnu frizuru tek nakon napunjene 32. godine, a pre toga su probali najviše četiri različite frizure. Za razliku od njih, ženske osobe, u proseku, probaju najmanje sedam različitih frizura pre nego što pronađu neku koju će nositi duži vremenski period. 
U ovu grupu muškaraca koji imaju istu frizuru od svoje 32. godine ubrajaju se i pojedine slavne ličnosti poput Mika Džegera (72), Dejvida Bouvija (69) i Roda Stjuarta (71). 
GLavni razlozi zašto muškarci baš od "TE" godine ostaju pri istoj frizuri variraju, ali najčešće je to zbog toga što frizuru smatraju praktičnom (65%) ili zato što se sviđa njihovoj lepšoj polovini (10%). 
U studiji koju je sprovela kompanija "Fadž" (Fudge) učestvovalo je dve hiljade ljudi, a pažnja je obraćana i na uticaj koji na muškarce imaju frizure muških slavnih ličnosti, kao i na frizure koje se baš i ne smatraju modernim. 


Rezultati pokazuju da veliki broj muškaraca kreira i oblikuje frizuru po ugledu na neku slavnu ličnost, jer smatraju da će na taj način biti privlačniji ženama. Određen broj muškaraca, njih 12%, razmišljaju i o farbanju kose kako bi izgledala seda, jer će tako biti u trendu, a 6% je to već uradilo. 


"Postoji uobičajena zabluda da muškarci ne podležu trendovima frizura. Međutim, neka istraživanja su pokazala da i oni prave znatan broj pokušaja kako bi pronašli svoju idealnu frizuru. Frizura prikazuje vašu ličnost i predstavlja jedan od prioriteta modernih muškaraca", rekao je Don Vajal iz kompanije "Fadž".

 

Preuzeto sa B92

Leave a comment

Please publish modules in offcanvas position.